Programma—The Great Departure
M
M
The Great Departure
3 september 2014

The Great Departure: Contemporary Art in China in the 1980’s and early 1990’s and its representation in Europe during the exhibition China Avant-Garde

College door Andreas Schmid
Locatie: Auditorium, Witte de With

Kunstenaar en curator Andreas Schmid praat over de totstandkoming van de belangrijke tentoonstelling China Avantgarde, die hij samen met Hans van Dijk en Jochen Noth cureerde in 1993. De tentoonstelling was na het Berlijnse Haus der Kulturen der Welt te zien bij de Kunsthal in Rotterdam en andere Europese instellingen. Schmid gaat ook in op de Chinese maatschappelijke ontwikkelingen en de experimentele beeldende kunst van de jaren ‘80 en vroege jaren ‘90, en de betekenis van die jaren voor de huidige hedendaagse kunstscene in China.

Dit college is onderdeel van Studium Witte de With, een platform voor kunst, theorie en wetenschap met als doel om een brug te slaan tussen verschillende velden van kennis op het gebied van de geesteswetenschappen. Het college is toegankelijk voor studenten van de Studium partnerinstituten maar ook toegankelijk voor publiek van buitenaf.

Studenten van Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academy & Piet Zwart Instituut: gratis entree
Andere deelnemers: €3,-

—Datum

Woensdag 3 september 2014 17:00 – 18:30 (Engelstalig)

—Deelnemers

Andreas Schmid

toon meer
sluiten