De studenten van het Parallel Curriculum van Studium Witte de With nodigen je uit om subsidieaanvragen in te dienen voor creatieve projecten. We zijn op zoek naar projecten die mogelijk niet in aanmerking komen voor financiering elders en die binnen de komende drie maanden een microfonds vereisen (bedrag nader te bepalen, <€ 500).

Het Microfund Meal is een micro-financieringsinitiatief dat een alternatief financieringssysteem biedt voor creatieve projecten. Leden van het publiek worden tegen een kleine vergoeding uitgenodigd voor een diner in Witte de With Center of Contemporary Art. Tijdens het diner worden de aanwezige gasten juryleden, waarbij ze subsidievoorstellen kunnen sponsoren uit de opbrengst van de avondmaaltijden. In tegenstelling tot traditionele financieringssystemen presenteert het Microfund Meal een niet-bureaucratisch, efficiënt en experimenteel systeem voor het financieren van creatieve projecten. Door het proces van een gemeenschappelijke maaltijd en collectieve besluitvorming, bepalen deelnemers hoe projecten worden geëvalueerd en vergoed, waarin de vraag hoe we kunst waarderen centraal staat.

Als je een project wilt indienen bij het Microfund Meal, stuurt u een e-mail naar [email protected] met het volgende:

  • 1 korte paragraaf met uitleg over je project (max. 150 woorden)
  • 1 korte paragraaf waarin wordt uitgelegd waarom jij of jouw project niet in aanmerking komt voor fondsen elders. (max. 150 woorden)

Subsidie deadline: 4 maart 2019

Er zijn geen andere vereisten of beperkingen van toepassing. Een korte lijst van voorstellen zal worden geselecteerd door studenten van Parallel Curriculum. Geselecteerde kunstenaars zullen worden verplicht om hun projectvoorstel te presenteren tijdens het dinerevenement op 29 maart 2019.

Het Parallel Curriculum van Studium Witte de With is een studenten gedreven educatie initiatief van Witte de With Center for Contemporary Art. Elk jaar werkt een selecte groep studenten samen uit verscheidene academische en creatieve disciplines om verschillende kennisgebieden in het hoger onderwijs te overbruggen, culminerend in de programmering van door studenten geleide evenementen. De klas van ‘19 omvat: Maud Berden (Piet Zwart Institute), Rosa Elk (Vrije Universiteit Amsterdam), Sander Hintzen (Stockholms Universitet), Jasmijn Linden (Willem de Kooning Academie), Salvador Miranda (Piet Zwart Institute), en Adam Patterson (Piet Zwart Institute). Het Microfund Meal wordt geleid door Salvador Miranda.