Melly TV is te zien op 27 januari om 20 uur

Met talkshows, gasten uit de buurt en in opdracht gemaakte kunstwerken voor het beeldscherm, wordt Melly TV gepresenteerd in samenwerking met Open Rotterdam en ontwikkeld met partners Lilith Magazine en Brand New Guys.

Kijk vanavond via:

Online: Melly TV zal worden gestreamd via de socialmediakanalen en website van Kunstinstituut Melly: kunstinstituutmelly.nl en zal ook gestreamd worden via: e-flux.com/video.

Televisie: Via de publieke omroep Open Rotterdam zal Melly TV ook in heel Nederland te zien zijn op kanaal 36 (Ziggo) en kanaal 1349 (KPN, XS4ALL, Telfort).

Vandaag, in de eerste van drie afleveringen, presenteert Melly TV talkshows onder leiding van Hasna el Maroudi, met Kunstinistituut Melly's directeur Sofía Hernández Chong Cuy; Clara Balaguer en Cye Wong Loi Sing; Charl Landvreugd en Peggy Wijntuin; videowerk van Marianna Maruyama, met Rotterdammers door Stijn Kemper en Yahaira Brito Morfe; een segment met Aqueene Wilson, en een ander met Ali Hussain, Yagmur Karahan, en Pim de Winkel, onder leiding van Emmelie Mijs en Veronika Babayan. De aflevering is samengesteld door Jessy Koeiman en Vivian Ziherl.

De nieuwe visuele identiteit voor Kunstinstituut Melly is het resultaat van één van de jaarlijkse collectieve leerprojecten van ons instituut. Aan deze editie van het leerproject werkten zes grafisch ontwerpers mee – Callum Dean, Wooseok Jang, Nina Schouten, Alexander Tanazefti, Emily Turner, and Yan Zhihan – en werd speciaal ontwikkeld in samenwerking met Werkplaats Typografie (Arnhem) van ArtEZ University of the Arts en Wkshps (Berlijn en New York).

De grafische ontwerpers hebben een visuele identiteit gecreëerd op basis van "affectieve" typografie, die de verschillende emoties oproept die kunst zowel uitdrukt als oproept. Zo hebben ook verschillende emoties deel uitgemaakt van het naamsveranderingsproces van de instelling. De naamsverandering is het resultaat van een meerjarig en veelzijdig initiatief dat gericht is op een institutionele transformatie. In drie afleveringen viert Melly TV de nieuwe naam van de instelling en reflecteert het over dit proces in zijn context.

“We wilden niet alleen een naamsverandering, we hebben gewerkt aan een betekenisvolle verandering," zegt de directeur van Kunstinstituut Melly, die voorheen bekend stond als Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst in Rotterdam. We hopen dat u deze afleveringen online of via de televisie kunt bijwonen! Ook hopen wij u binnenkort te mogen verwelkomen in onze tentoonstellingen.*

*Volgens de nationale richtlijnen is het instituut momenteel gesloten in verband met de pandemie.