KUNST NU, een zesdelige spoedcursus hedendaagse kunst georganiseerd door Witte de With Center for Contemporary Art en de Appel arts centre, gaat in september weer van start. In 2016 wordt onder meer stilgestaan bij thema’s als 'Kunst & Technologie,' 'Kunst & Verf’ en ‘Kunst & Performance.’ De sprekers zijn o.a. Juha van ’t Zelfde, Marc Mulders en Olav Velthuis. Geïnteresseerd? Laat het ons weten door een mail te sturen aan [email protected].
\
KUNST NU zorgt ervoor dat je in korte tijd en op een aangename manier inzicht krijgt in de voorgeschiedenis en context van de beeldende kunst op basis van feiten, voorbeelden en interessante anekdotes. De cursus biedt heldere informatie en duiding over actuele tendensen in de hedendaagse kunst. De aanpak is niet chronologisch maar thematisch: de cursus gaat uit van concepten en vragen die nu een rol spelen in de hedendaagse kunst– en tentoonstellingspraktijk.

De sprekers zijn professionals – kunstenaars, museumdirecteuren en tentoonstellingsmakers – die de kunst niet van een afstand beschouwen maar er deel van uitmaken. Zij volgen nieuwe artistieke ontwikkelingen op de voet en maken je deelgenoot van hun inzichten, voorkeuren en insider-kennis. KUNST NU is er voor iedereen die buitensporig nieuwsgierig is en wil weten wat er momenteel in de beeldende kunst speelt.

Prijs: € 250,- (€ 40,- korting voor Club Witte de With leden)

Het gehele programma vindt u hier.