Witte de With Center for Contemporary Art is op zoek naar een selecte groep van ambitieuze professionals: toptalent uit de kunsten, het bedrijfsleven en de politiek dat op weg is om hun respectievelijke werkvelden te veranderen. Van kunstenaars, kunstprofessionals, architecten en vormgevers, tot consultants, ondernemers, beleidsmakers en diplomaten worden uitgenodigd zich aan te melden voor Across the Board 2017.

Over Across the Board

Across the Board is een langlopend platform voor de ontwikkeling van cultuur via een interdisciplinaire uitwisseling. Geleid door gastdocenten – belangrijke figuren uit de kunsten, bedrijfswereld en politiek – zal een beperkte groep van veelbelovende professionals samenwerken om de gedeelde waarden tussen hun verschillende werkvelden af te bakenen, te herevalueren en de tegenstrijdige denkwijzen en methodologische fricties te confronteren die voortkomen uit hun uitwisseling. Het programma, met als kern een reeks van masterclasses, zal trachten om een meer veelzijdig en genuanceerd traject te co-formuleren, om actief te worden binnen hun respectievelijke domeinen en binnen het gehele culturele veld. Gericht op het lange termijn doel van interculturele uitwisseling tussen professionele deelnemers beoogt Across the Board het versterken van de relatiefundamenten niet enkel tijdens het programma, maar ook het voorzien van een blijvend platform van uitwisseling tussen toekomstige alumni.

Masterclass Programma

Na een succesvolle en enerverende pilot in 2016, gaat dit najaar de tweede editie van Across the Board van start. Samen met de gast-tutoren en je mededeelnemers zal je nieuwe culturele landschappen verkennen, in kaart brengen en leren te ontwikkelen. In een serie van masterclasses, workshops en discussies bekijken jullie de rol van cultuur op het raakvlak met politiek en bedrijfsleven, en onderzoeken jullie in welke hoedanigheid de benadering van cultuur vanuit een pluraliteit aan domeinen diens rol zou kunnen versterken en nuanceren in de komende jaren.

Van 6 oktober tot 15 december 2017 biedt het tweewekelijkse programma zes bijeenkomsten, geleid door een selectie aan invloedrijke gasttutoren. Werkend in verschillende sectoren en bezien vanuit elkaar aanvullende posities, delen zij hun persoonlijke ervaringen in hun respectievelijke beroepsvelden, maar ingebed in bredere cultureel-maatschappelijk perspectief. Met sterke nadruk op actieve groepsparticipatie en -uitwisseling, gaan de deelnemers de professionele uitdaging aan om de parameters, waarden en principes die zo sterk uiteen kunnen lopen tussen de verschillende domeinen te verkennen en te overstijgen.

Tutoren 2017

  • Viktor Misiano (Curator, schrijver, en redacteur; Oprichter en (hoofd)redacteur van verschillende tijdschriften waaronder Moscow Art Magazine en Manifesta Journal: Journal of Contemporary Curating.
  • Jeanne Gaakeer (Hoogleraar Recht en Literatuur; Raadsheer bij Gerechtshof Den Haag)
  • Tom Cummings (Executive Board en senior management adviseur; co-director van het Futures Thinking programme bij Cambridge Judge Business School; en docent Corporate Supervision)
  • Tirzo Martha (Kunstenaar; medeoprichter van Instituto Buena Bista – Curaçao Center for Contemporary Art)
  • Hedy d’Ancona (Nederlandse sociologe, sociaal geografe, politica, feministe en voormalig staatssecretaris, minister, lid van de Eerste Kamer en van het Europees Parlement)
  • en meer

Praktische informatie

Data: vrijdag 6 oktober (volledige dag inclusief introductie), vrijdag 20 oktober, vrijdag 3 november, vrijdag 17 november, vrijdag 1 december, vrijdag 15 december 2017
Tijd: 14.00 - 18.00 uur. Eindtijden kunnen afwijken i.v.m. het programma.
Locatie: Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam
Prijs: € 1.200 incl. 6% btw. 50% korting voor geregistreerde non-profit en educatieve organisaties. Individuele, niet-institutionele deelnemers komen mogelijk in aanmerking voor een stipendium korting.

Zo meld je je aan

Jonge professionals met drie tot tien jaar werkervaring worden uitgenodigd zich aan te melden. Stuur je motivatiebrief (maximaal 350 woorden) en je CV naar Docus van der Made via [email protected], met als onderwerp “Aanmelding Across the Board 2017”. Vermeld in uw aanmelding als u in aanmerking wilt komen voor een stipendium korting. Een selecte groep deelnemers, beoordeeld door een selectiecomité, zal worden toegelaten tot het programma.

Deadline voor aanmeldingen: 3 september 2017

Witte de With wordt ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en door de stad Rotterdam.